maandag 18 juni 2012

Bart De Wever gaat ervoor

U had het waarschijnlijk al gemerkt. Bart De Wever is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Je kan tegenwoordig nog moeilijk naast deze voormalige zware jongen kijken. Hij is overal. Affiches, spandoeken, promotiebussen die heel Vlaanderen afreizen... Als pronkstuk is er natuurlijk het gigantische dubbele spandoek op de hoek van de Schoenmarkt en de Schrijnwerkersstraat, niet ver van de Groenplaats. Als een koning kijkt deze megalomane separatist uit over 'zijn' Antwerpen, de stad die hij vanaf het najaar wenst onder de knoet te houden. In ware Big Brother-stijl lijkt de toekomstige burgemeester ons vanuit de gebouwen toe te kijken, als een stationaire drone (of zijn dat te veel niet-Nederlandse leenwoorden, mijnheer De Wever?) die altijd en overal ziet waar u, kleine opstandige burger, mee bezig bent. In elk geval laat hij wat campagne voeren betreft, de concurrentie ver achter zich.
Een toepasselijker attribuut dan een clownsneus had de spandoek niet kunnen krijgen - behalve dan dat Hitlersnorretje, voor wie een gevoel voor humor (of een profetische gave, wie zal het zeggen?) heeft. Welke waaghals dat ook voor elkaar heeft gekregen, hij of zij heeft al mijn respect. Zulke grootse resultaten van fel overdreven verkiezingscampagnes die voor elke mens met een kritische geest de sfeer op de Schoenmarkt vergallen, verdienen niet beter. De clownsneus maakt er de straat op slag veel vrolijker en gezelliger op...
Beklad. Besmeur. Bevuil. Ga deze affiches te lijf. Maak karikaturen. Schrijf er slogans over. Hij verdient niet beter. Hij lokt het bijna uit. Laat zien dat deze stad niet klaar is voor een totalitaire burgemeester met fascistische trekjes en een maagring, met een aangeboren antipathie voor kritiek en creativiteit, met een puriteinse afkeer voor plezier, met een destructieve voorliefde om dit landje op te splitsen, een Orwelliaanse drang om ons ten allen tijde te controleren. Of dacht u dat Patrick Janssens al erg was?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten