maandag 25 december 2017

KAAS.

Ik eet graag kaas. Kaas is even verslavend als cocaïne volgens de door sensatiepers al dan niet verkeerd geciteerde experts. Gelukkig maar dat kaas, in tegenstelling tot de ching, je brein niet langzaam maar zeker tot gruyère herleidt. En kaas snuif je niet. Kaas eet je.

Ik eet kaas op de tram. Ik eet kaas in mijn bed. Ik heb eens een goedkope vlucht naar Hongarije op de kop kunnen tikken, en daar at ik dan ook kaas. Ik eet kaas bij de dokter en ik zeg kaas bij de fotograaf. Ik bestel nooit een kaasschotel. Mengen is nooit grappig en ik wil nog niet dood. In de hel smelt kaas. En daar heb je niets aan.

Ik eet kaas tijdens het masturberen. Dat vergt oefening. Daar ga ik niet om liegen. Ik eet nooit kaas wanneer ik Elsschot lees, want dat is dubbel op. Soms smokkel ik camembert over de grens en dan klagen mijn buren over de stank wanneer ik mij daar stiekem op mijn balkon aan te goed doe. Soms mors ik kaas op de grond of in bad. Zulke dingen gebeuren. Dan huil ik een weinig. Kaas is niet goedkoop.

Ik eet vaak kaas maar ik weet ook wanneer ik moet stoppen. Geen twaalfstappenplan voor mij. Geen afkickcentrum in een land dat niets met kaas heeft. Ik ben nog nooit in Gouda of Pont l’Evèque geweest. Dat vind ik niet erg. Dat maakt het verschil tussen fan en fanatiek. Je moet ook niet gaan overdrijven in die dingen. Ik heb een setje van parafernalia gekregen voor mijn verjaardag. Het bevat een mesje om de eventuele korst eraf te snijden, een rasp, enkele tandenstokers, een pepermuntje of twee. Ik heb het altijd bij me.

Ik woon tegenover kaashandel ’t Vuystje. Van de rechter moet ik daar in een straal van tien meter vandaan blijven. Dat is moeilijk, maar moeilijk gaat ook. Als ik mijn voordeur aan de uiterste linkerkant binnenstap, betreed ik de verboden cirkel net niet en overtreed ik de wet dus net niet. Het leven ligt vol hindernissen voor iemand die wel eens kaas consumeert. Iemand zoals ik.

4 opmerkingen:

 1. Een fijne verslaving waar je anderen niet mee lastig valt, hopelijk dan. Zelf ben ik ook dol op kaas. groeten van het kaasmeisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Als ik mijn voordeur aan de uiterste linkerkant binnenstap, betreed ik de verboden cirkel net niet en overtreed ik de wet dus net niet."
  Schitterend :')

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leven van een kaasjunkie gaat niet altijd over rozen.

  BeantwoordenVerwijderen