vrijdag 1 december 2017

Luminous Dash reviews

Sinds kort schrijf ik wel eens muziekrecensies voor Indiestyle en Luminous Dash. Zo konden het concert van SONS en de finale van De Zes me eerder al boeien.

Verder schreef ik enkele single- en albumreviews en die vind je hieronder:

Neufchâtel - Aliyah (single)
"Als een onvervalste Alex Turner bezingt Nelson Beumer de duistere kant van de passie, die waarin we ons allemaal wel eens verliezen. Met beheerste stem neemt hij ons op sleeptouw doorheen de nacht, in de hoop dat de mysterieuze Aliyah een tipje van de sluier licht."

BRNS - Forest (single)
"Pas naar het einde toe wordt wat zoetstof toegevoegd en krijgt de song een zachter karakter, met nog wat koperen psychedelica en een dramatisch maar catchy synthpartijtje. De haast perverse harmonie waarin het nummer uitdooft laat zijn slachtoffer uiteindelijk weer vrij, maar met het gevoel dat ons brein nooit meer in deze kleurloze wereld zal kunnen functioneren."

Hookworms - Microshift (aankondiging)
"Verwacht je aan sterk gelaagde indiepop die nog maandenlang als een prettige parasiet onder uw schedel zal rondwaren."

Billions Of Comrades - Rondate (album)
"Bij de epische bedevaart Moak grijpt de intro je meteen vast bij de keel tijdens een intense opbouw, met zelfs catchy handgeklap, al ebt de dreiging nooit weg. Hier komt de zang veel beter tot zijn recht, denk Robert Smith, al word je snel geplaagd door schrille flarden geflipte elektronica die aan krekels of zenuwachtige vogeltjes doen denken. Dit als brug vermomde wederkerend riedeltje lijkt de draak te steken met de voorspelbaarheid in popmuziek. De geanticipeerde ontploffing komt er namelijk niet, de brug is er geen. Er resten slechts ruis en wat klinkt als een stukgelopen internetverbinding." 

Interview Zool.
"Aroma Di Amore is dood, leve Zool. Gerry Vergult had na het heengaan van Aroma Di Amore behoefte aan musiceren en smeet zich voluit op zijn project. Bombykol heet het plaatje."

Eindejaarslijstjes
Bekijk hier mijn favoriete albums en concerten van 2017. Ik tip ook nog drie Belgische bands om in 2018 in de gaten te houden.

Marching Church - Christmas On Earth (single)
"Toch staat dit nogal donkere onderwerp niemand in de weg om vrolijk heen en weer te wiegen op de zowel speelse als melancholische melodie, aangedikt door gitaar, piano, ja zelfs strijkers en blazers. En vergeet zeker uw luchtsaxofoon niet boven te halen wanneer u zich in familieband aan kalkoen met kroketjes te goed doet en eens wat anders op de achtergrond wil dan White Christmas of Last Christmas."
 

Soulwax @ Lotto Arena (concert)
"Na deze voorloper van de plaat begon alles veel gevaarlijker te klinken. Hier toonde Soulwax zich van zijn meest genadeloze kant. De computers veranderden in oorlogsmachines en uiterst dodelijke beats werden door de Lotto Arena gejaagd. Hierop ging het publiek in verweer door uitzinnig te dansen."  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten