dinsdag 2 mei 2017

Ballonnenvrees 1 mei 2017


Naar jaarlijkse traditie organiseerde 't Werkhuys hun Feest van den Boom op 1 mei. De opkomst voor dit spektakel was weer groot, en vooral Tine Joris' 'Le Moment Suprême', in de grote zaal, trok heel wat publiek. Hierbij kwamen verschillende kunstvormen aan bod: koor, tapdans, circus, improcomedy, kortfilm, buikdans, en weet ik wat nog allemaal. Het thema was wachten en dat was exact wat het publiek verzocht werd te doen. De grote zaal van 't Werkhuys was dus één grote wachtkamer, maar gelukkig waren er heel wat artiesten om het wachten te verzachten. Ook Ballonnenvrees was van de partij, en de drie 'wachtgedichten' van Marjan De Ridder, Gert Vanlerberghe en Ulrike Burki werden op luid applaus onthaald.

Tussen de twee voorstellingen van 'Le Moment Suprême' in hield Ballonnenvrees een toonmoment in het gezellige Literaire Salon, naast de expositieruimte waar Serge Baeken live naaktmodellensessies hield. Op het programma stonden straffe poëzie-optredens van Marjan De Ridder, Ulrike Burki, Sven de Swerts en als slot ook jeugdschrijfster Hilde Van Cauteren, die ons een 'oneerlijke literaire tombola' voorschotelde. De prijzen waren een schilderspalet, een paraplu en een appel, en bij elke prijs hoorde een knap gedicht. Zeer geestig en spitsvondig allemaal!
Na de tweede voorstelling van Tine Joris en haar trouwe 'wachtartiesten' sloten we het feest af met een heerlijk live-optreden van de Antwerpse band Dynamo Zjosss! Feestelijke balkandeuntjes vulden al gauw het gezellige binnenplein. Er werd wild gedanst rond de met papieren vogeltjes en fleurige bloempotten versierde boom. Zelfs de polonaise werd niet geschuwd.
Dit alles werd mee gestuurd door de Week van de Amateurskunsten, een initiatief van Fameus. Tijdens het toonmoment van Ballonnenvrees in het Literaire Salon droeg presentator Gert de WAK-vlag als een soort van cape, en werd zo tot Wakman gekroond. 's Avonds werd, ook in het teken van de WAK, op You On Stage in de Kavka de nieuwe EP van de Gentse band Okkupeerder voorgesteld. Zo van die drukke dagen dus. Zo mogen er meer zijn!

De volgende editie van Ballonnenvrees is de laatste voor de zomerstop. Op 2 juni stelt Jakobistan zijn EP voor in het Washboard Art & Jazz Café. Er komen nog muzikanten, en ook dichters natuurlijk, en we sluiten de avond af met de traditionele open mic. Graag tot dan!

Foto's: Gust Peeters (meer foto's volgen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten