vrijdag 13 juli 2012

Muzeval 12 juli 2012

Elke tweede donderdag van de maand kan u naar de Muzeval in het beroemde Antwerpse café Den Hopsack. Hier krijgt eenieder die gedichten schrijft een podium om zijn of haar ding te doen. Het was ook de eerste keer dat ik met enkele van mijn gedichten - vooral Engelstalige dan - naar buiten kwam. Het was een boeiende en interessante avond!

 Bart Van Peer leest enkele gedichten van de onlangs overleden Gerrit Komrij voor. In braille.
Deze dame deed het met enkele knappe eigen gedichten.
 Amanda Malinka's performance is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Ze gaat helemaal op in haar eigen gedichten en enkele van Derrel Niemeijer, die er helaas niet bij kon zijn.
 De 'Wall' schreef nog teksten voor Katastroof en ABN en liet ons genieten van enkele van zijn straffe Antwerpse gedichten.
 Voor het eerst stond ik ook met eigen gedichten op een podium. Ik bracht vooral Engelstalige teksten, wat niet iedereen kon appreciëren. Voor 'You Occupy My Heart' haalde ik er de gitarist Frank Vranckx bij.
 Frank Vranckx leidt de mic check van Femke Denkens in.
 Na de mic check wordt nog even het Occupy-lied gezongen.
 Antistresspoweet had geen eigen werk bij, maar las een rake column van Hugo Camps voor. Zet je aan het denken.
Deze man bracht een zeer smakelijk gedicht over hoe hij, ondanks alle lichamelijke tekortkomingen, zijn lyrisch object nog steeds bijzonder graag ziet. Geniaal, grappig én ontroerend!

3 opmerkingen:

 1. tja, schrijven in wat je meent Engels te zijn is inderdaad van de pot gerukt. Evenwel biedt het het publiek de gelegenheid om naar het toilet te gaan of een nieuwe drank te bestellen. het verst gaan zij die buiten een sigaret opsteken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sinds wanneer is de bepaling of iets Engels is of niet subjectief? Is het publiek in Den Hopsack zo eng ingesteld dat Engels absoluut niet kan? Nochtans zo'n mooie, rijke, efficiënte taal. Gelukkig was minstens de helft van het publiek van een andere mening :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. TOILET IS EEN GALLICISME meer heb je tegenover een dergelijke ideologie en/of ideologische dwaling niet te plaatsen

  Hier wat onversneden Vlaamse cultuur:
  http://www.youtube.com/watch?v=okrHYrZAPmk

  BeantwoordenVerwijderen