donderdag 10 mei 2012

TrixTrax-Fest 17 mei 2012

Volgende week donderdag is het zover! De langverwachte seizoensafsluiter van TrixTrax, het geweldige TrixTrax-Fest. Maar liefst drie zeer straffe finalisten van de HUMO's Rock Rally staan op het programma, naast een achtkoppige opener die hoge ogen gooit in de muziekwereld en als headliner een Brusselse klepper die momenteel op Radio 1 wordt platgespeeld. Het perfecte recept voor een meer dan geslaagd TrixTrax-Fest!

GREAT MOUNTAIN FIRE
Het Brusselse Great Mountain Fire scheerde vorig jaar hoge toppen met hun album 'Canopy'. Hun muziek baadt in een minimalistisch discosfeertje en de nummers zijn tegelijk origineel en complex, met een superintense en dominante ritmesectie. Dat levert een contrastrijk universum op, geïnspireerd op elektroflash en postpunk en balancerend tussen bitterzoet en uitzinnig. U kent ze mogelijk van dit zeer lekkere hitje, dat u verplicht moet kunnen meefluiten op het Fest:


TUBELIGHT
HUMO's Rock Rally-finalist Tubelight kwam voor het eerst samen in 2007 en speelde toen voornamelijk zuivere indierock. In 2009 brachten ze met 'Undesirable' hun eerste EP uit. Ondertussen is de band geëvolueerd naar een een volstrekt eigen sound waarbij indierock met noise, psychedelica en shoegaze wordt gemengd. Lee Swinnen, zoon van, en zijn metgezellen zullen voor een onvergetelijke en vooral luide afsluiter zorgen in de Bar! Hieronder hun nieuwste single:


SLEEPERS' REIGN
Sleepers' Reign uit Herentals behaalde met hun soundscapes de tweede plek in de finale van Humo's Rock Rally én nam bovendien de publieksprijs mee naar huis. Hun cover van Bob Dylans 'Like a rolling stone' was een schot in de roos. Sleepers' Reign heeft tevens goed uitgewerkte eigen songs en ze combineren dat met een mooi groepsgeluid. Nu al de revelatie van 2012, of 2013, of hoe lang ze er ook over gaan doen om iedereen te overtuigen van hun unieke sound.

RADIAL SEQUENCE
Ook de vierkoppige alternatieve rockband Radial Sequence stond in de finale van de laatste Rock Rally. Zelf zijn ze nogal vaag als het over het omschrijven van hun muziek komt, met "a band with songs" en "blue wild angel music" komen we namelijk niet echt veel verder. Dan maar volledig zelf ontdekken tijdens hun set op het TrixTrax-Fest.

SKY CASTLES
Sky Castles is een jong octet uit Lier. Songwriter Jona Koekelcoren en zijn zeven bandleden zetten een geluid neer dat nog best omschreven wordt als Indie Brass Garagepop, oftewel een bijna unieke clash tussen een indie- en een brassband. Na een dik jaar samen spelen hebben ze één demo-ep afgevuurd, véél opgetreden en sessies op Studio Brussel gespeeld. Ze worden alom geprezen.


Zo. Dat zijn vijf redenen om volgende week donderdag 17 meil naar Trix af te zakken. Een zesde reden is dat het 100% gratis is, dus komt u zeker eens luisteren!


Hier! kan u doorklikken naar het FB event.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten