maandag 28 september 2015

Hoe Manu Pilatie, stamgast met een bedenkelijke reputatie, een bar binnenwandelt en het verpest voor iedereen

HOE MANU PILATIE, STAMGAST MET EEN BEDENKELIJKE REPUTATIE, EEN BAR BINNENWANDELT EN HET VERPEST VOOR IEDEREEN

In JH De Fletse Flamoes drinkt men om te vergeten. Niet een traumatisch verleden of miserabele thuissituatie wil men tijdelijk uit het geheugen schrappen, maar de omstandigheden van de keet zelf. Je zou voor minder. Alles stinkt er naar kak en de breezersletten die er aan de lopende band hun diensten aanbieden, lijken nergens op.

Normaliter luidt Eric Moeder, voltijds alcoholicus en tuig van de richel, er zijn dagelijkse drinkgelag in met een oude graanjenever, maar vandaag heeft de man iets te vieren. Gisteren lag hij te slapen met het doodgewone aantal van tien tenen, maar toen hij vanochtend opstond, waren dat er al elf geworden. Een opmerkelijke groeischeut, geef toe. Niet dat de plaatselijke pers er ook maar een moer om geeft. Die interesseren zich liever in alweer een uitspraak van burgemeester Bert De Winne en schrijven er hun vodden mee vol. Elke dag een nieuw schandaal in die met letters bezette bodembedekking voor konijnenhokken. Hij zag het nog zo voor zich: met de quote "Nu kunnen mijn tenen eindelijk een voetbalploeg vormen" in de krant. Maar nee. Berbers zijn barbaren, drenkelingen onze schuld niet en andere prietpraat van een megalomane, in zijn functie verroeste zakkenvuller die dringend aan vervanging toe is.

"Elf tenen, Chantal", lacht hij naar de in luipaardmotief gehulde del die met haar volumineuze derrière op een barkruk staat geparkeerd. "Ik vraag me af of ik er morgen een twaalfde bij krijg." Deze kijkt hem bezorgd aan. "Zoiets is toch volstrekt onmogelijk?", vraagt ze zich luidop af. "Ik ken iemand die op een dag zonder piemel wakker werd, dat kan ik me ergens nog wel inbeelden, maar een elfde teen? Nee, dat is me toch al te gortig!"

"En dat is geen uitnodiging om het bewijs als een schoppenaas op tafel te smijten", voegt ze daar nog aan toe wanneer ze merkt dat Eric aanstalten maakt om zijn linkerschoen uit te trekken. Het rondje Duvels dat Eric heeft besteld, laat vooralsnog op zich wachten. Zat worden is dus nog niet voor meteen. Dat komt enkel en alleen omdat Wally Winterbommel, barman van dienst, op dat moment Erics verloofde Helena Hormans onophoudelijk en dus ook non-stop in het gezicht is aan het swaffelen. Helena heeft trouwens ook helemaal geen wiet en al helemaal geen weet van de aanwinst van haar bruidegom-in-spe en is dus ook helemaal niet van plan om dit met hem, aan de andere kant van de toog, te gaan vieren. Bovendien zit ze op haar knieën op de koude, smerige keukenvloer haar lijfstraf te ondergaan, en vanaf die ruimte kan je ook maar een heel klein stukje van de toog zien.

Ze had een weddenschap verloren tegen Wally's nonkel Stijn, die stelde dat hij zonder haar aan te raken haar van haar bloesje en bh zou kunnen ontdoen. Mocht hij hierin slagen, dan zou zijn neefje haar een afranseling naar keuze mogen geven. Lukte het hem niet, dan kreeg ze van hem vijf miljoen. Dat was de deal. Een minuut later staarde Stijn, ook wel eens de Ranzigaard genoemd, naar haar blote borsten. Hij had een klein pistool bovengehaald en haar aangeraden het bovenlijf ogenblikkelijk te ontbloten of hij schoot een kogel in haar smerige smoel. Dat was een week eerder in Het Hol, Stijns in de illegaliteit badende kroeg.

Geheel onverwacht komt er een man met een beer het jeugdhuis binnen. Het is Manu, door iedereen aanwezig ontzettend hard gehaat omdat hij wel eens vergezeld van een beer zijn intrede doet en ook omdat hij gewoon een ongelooflijke klootzak is. Hierdoor moet Willy zijn bezigheid staken en het op een lopen zetten. De beer slaat Chantal, Eric en Helena morsdood en zuipt twee vaten La Chouffe leeg alvorens de politie De Fletse Flamoes binnenvalt en de beer inrekent. Om deze reden maar ook om een geheel andere maakt Manu dat hij zich uit de voeten maakt. Niet zo ongelooflijk veel later zit hij Angela Merkels teennagels te knippen, maar dat is alweer een andere historie.

Lees ook: HOE WITVERLIESFILET HET NATIONALE GERECHT VAN MONTENEGRO WERD

En: WAAROM MANU PILATIE, GEZEGENDE REVELATIE, AALSTS SCHEPEN VAN VLAAMSE ZAKEN WERD, DIK TEGEN ZIJN GOESTING TROUWENS, MAAR DAAR VIEL NU NIET ECHT VEEL MEER AAN TE VERANDEREN, DUS MAAKTE HIJ ER MAAR HET BESTE VAN

Of waarom niet: HOE MANU PILATIE, TROTSKI'S REÏNCARNATIE, OM OLIE GING BOREN OP DE NOORDPOOL MAAR ER AAN DE PRAAT GERAAKTE MET EEN KLEPTOMANE ESKIMO, DIE ER MET ZIJN DRILBOOR VANDOOR GING, WAARDOOR ER VOOR MANU PILATIE, KNAKKER MET EEN ZWAK VOOR PENETRATIE, NIETS ANDERS OP ZAT DAN ER EEN VEGETARISCH RESTAURANT TE BEGINNEN, WAARDOOR HIJ ALS EEN OMGEKEERDE OOM DAGOBERT IN ZIJN SCHULDEN ZWOM, WANT ER KWAM GEEN KAT VAN ZIJN WITVERLIESRISOTTO OP GROOTMOEDERS WIJZE ETEN, EN EEN LANGE BRIEF NAAR OBAMA STUURDE OVER DE GEVAREN VAN OLIEBORINGEN OP DE NOORDPOOL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten