maandag 2 januari 2012

I don't mind stealing muffins from the maws of senescence

Bijna twee jaar geleden werd Steven De Geynst aangehouden omdat hij twee muffins die niet meer geschikt waren voor verkoop uit een afvalcontainer probeerde te 'stelen'. Hij werd tot zes maanden met uitstel van drie jaar veroordeeld. Hij ging in beroep en morgen, 3 januari 2012, komt zijn zaak weer voor.

Als deze man in de gevangenis een straf voor zoiets banaals moet uitzitten, komt dan volgende week de zaak van de bankiers die gigantische bonussen aan zichzelf uitkeren voor? Of die van de politici die de last van de crisis blijft schuiven op de schouders van de gewone man/vrouw? Is het stelen van muffins die niet eens meer verkocht gingen worden zo'n halsmisdrijf? Geef die man verdorie een standbeeld! Hij redde voedsel van de kaken van verderf en gaf het aan de armen. Een onzelfzuchtige daad die in onze maatschappij blijkbaar op geen begrip kan rekenen.

Dit is onrechtvaardigheid in het kwadraat! Het zoveelste falen van onze justitie! Een al te ruime interpretatie van de term 'diefstal'!

Morgen zullen er heel wat mensen klaar staan om Steven De Geynst een hart onder de riem te steken. Ikzelf kan er helaas niet bij zijn, maar mijn gedachten zijn bij hem. Deze onrechtvaardigheid moet gestopt worden!

Voor meer informatie: http://hermansanja.wordpress.com/2011/12/29/muffin-man-steven-de-geynst-voor-hof-van-beroep-te-gent/

Update: http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1103535/muffinman-vraagt-de-vrijspraak.aspx

De optocht: http://www.dewereldmorgen.be/foto/2012/01/03/optocht-voor-muffinman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten