woensdag 25 november 2020

Fietspad

Het vervloekte jaar 2020 brengt nog veel goeds. Schrijf het zeker nog niet af. Op 14 december lanceert mijn band Hersencellen namelijk z'n negende single (en tweede sinds onze laatste ep uit 2019). Eerder dit jaar was er al de Covid-collab 'Kleine Tong', die ondertussen ook op Starman Records en Gazer Tapes verscheen. Volgende maand kan je luisteren naar het verpletterende 'Slaap Nu, Baal Later'.
 
Foto: Anke De Vrij
 
Maar deze week is er ook al nieuws! Al ongeveer een jaar werk ik samen met de Gentse band Jakobistan aan het nummer 'Fietspad'. De track verschijnt op de gloednieuwe ep Twee Volle Manen Later, die deze week verschijnt. Kobe Ardui en ikzelf zagen al één keer de gelegenheid om het live te brengen, al hadden dat er in een min of meer normaal jaar veel meer geweest. De ep wordt een ijzersterke opvolger van de al zo knappe vorige ep van enkele jaren geleden. De band heeft er het hele jaar door aan gewerkt en het resultaat mag er zijn!
 
Beluister en koop de plaat hier of hier. Beluister een interview met de band op het radioprogramma Poolijs. Bekijk zeker ook de videoclip voor de single 'Later':

 
Rest er me nog mijn tekstuele bijdrage aan het nummer 'Fietspad' vrij te geven. Voor alle fietsers, conducteurs, treinreizigers en tijdreizigers.

Ik zie een meisje, ik zie een man.
Zij binget een serie op haar schootscherm,
hij beziet melig een reizend Vlaams land.
De conducteur gaat na of zij mogen zijn.
Dat mogen zij.
Het bewijs van mogen zijn
tovert zij uit de coulissen van
het kostuumdrama waarvan
haar netvlies een ogenblik scheidt.
De glimlach weerkaatst. Een fijne reis.
Ook jij riposteert zij eigenwijs.
De man presenteert, ook hij,
het bewijs dat hij mag zijn.
Op reis. Onderweg.
Maar hij behoedt zich voor spoorpech.
Voorzien op bochten in het leven
weet hij een fietspad zijn.
Een tijdreis naast de trein.
 
Update bijna een jaar later, in augustus 2021 verscheen dan eindelijk de videoclip, geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten