dinsdag 14 november 2017

Muzikale samenwerkingen

Ik begrijp het volledig. Op den duur kan je er nog moeilijk aan uit. Welk muzikaal project is wat ook weer? Hieronder een handig - een eerlijk gezegd egostrelend - overzicht van m'n belangrijkste muzikale samenwerkingen!

In 2015 maakte ik samen met de post-punkband Melting Time een snoeiharde ballade van een van de laatste brieven die schrijver J.M.H. Berckmans aan Kristien de Proost schreef. Kris Verdonck maakte er een beklijvende videoclip voor, die we opnamen in hartje Grauwzone, en in totaal hebben we het nummer drie keer live gebracht, waaronder op De Nacht Van Pafke en in Trix.

2015 zag ook de geboorte van Hersencellen, een samenwerking met enfant terrible Bootsie Butsenzeller. Onze mariage van Nederlandstalige poëzie en elektronische muziek, met een hoofdrol voor percussie, heeft voorlopig één album opgeleverd, het eclectische We Ploeteren Voort, uit 2017. Het bekendste nummer daaruit is het trippy 'Kubisme'. We werkten voor andere nummers samen met Vincent Brijs, Marieke Lightband en Patrick Delabie.

In 2017 besloot ik om samen met Tom Tiest een nieuw projectje uit de grond te stampen, als eerbetoon aan Robbe De Hert en aan film in het algemeen. Met Veelvraat gaven we een performance op De Nacht Van Robbe, met een kwartier lang nummer waarin filmisch proza enerzijds en onderkoelde beats en stemvervorming anderzijds hand in hand gaan. Er zitten nog heel wat andere nummers in deze intrigerende samenwerking, en er komen ook enkele nieuwe optredens aan.

De in Antwerpse muziekkringen en ver daarbuiten gevestigde waarde KOALA heeft sinds eind 2016 een bijna geheel nieuwe bezetting, waarin ook mijn lyrics een rol zullen spelen. Al heel 2017 werken Carlos Dyckmans en zijn vrienden hard aan nieuwe nummers, die variëren van trip-hop over funk en rock tot elektronica, met als belangrijke invloeden Gorillaz, Massive Attack, Magnus, Prince, Jamiroquai... De opvolger voor Gravity, Central en Tall Machines zal het lange wachten meer dan waard zijn.
Foto: Lisa Deckers

Voor Beat Night (2 december 2017 in DE Studio) kruip ik met Naomi, Mauro en Niels van Melting Time nog eens het repetitiekot in. In de zomer won hun nagelnieuwe band Laguna nog De Beloften en hun drie eerste nummers klinken dan ook beloftevol. De geest van Burroughs schemert door 'Hades', het resultaat van de krachten die we, twee jaar na De Nacht Van Pafke, bundelen onder de naam Laguna ft. Gert VLB. Voor deze performance wordt ons team versterkt door de Antwerpse kunstenares Barbara Bervoets, die het geheel nog net dat beetje krankzinniger maakt. Mooi zo.
Foto: Manu De Caluwe

Drink My Puke bestaat al zo'n acht jaar en verrees uit de smeulende stinkende assen van Anale Bezem. Met onze gruwelijke mengvorm van grindcore/punk en kermisbeats zijn Vomit Eater en ik een vaste waarde geworden in bepaalde jeugdhuizen. We werden zelfs door HUMO 'opgepikt'! Nu ja... Onze energieke shows zijn een must voor iedereen die ook op wansmakelijke muziek compleet uit de bol wil gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten