zaterdag 28 maart 2015

Ballonnenvrees BoBo 27 maart 2015

Ballonnenvrees reikt ook tot buiten de grenzen van de stad. Op 27 maart was er een speciale editie in samenwerking met JC Bouckenborgh, in Merksem. Eerst zou die doorgaan in het park of in de bar van het kasteel, maar uiteindelijk belandden we gewoon op het uiterst gezellige podium van het jeugdcentrum, thuishaven van Zinnig Op Zondag. Publiek gingen we ronselen in het kasteel.
Het programma was korter dan gewoonlijk maar mocht er wezen in al zijn diversiteit. Na drie en een halve ronde back to back, kreeg elke artiest tien minuten. Host was Gert Vanlerberghe, die oud en nieuw werk bracht, en zich zelfs aan 'meezingers' waagde. Organisator van Zinnig Op Zondag en kasteelheer van JC Bouckenborgh Yannick Moyson brulde zijn liefde voor de poëzie en het gerstenat uit. Uit Gent hadden we Dominique De Groen en haar theatrale gedichten die Descartes noch Bourgeois spaarden, de ene tekst al wat hyperseksueler of antikapitalistischer dan de andere. Sven de Swerts stond al voor de zoveelste keer op Ballonnenvrees en steeds opnieuw bewijst hij een aanwinst voor ieder poëziepodium te zijn. Hij schreeuwde het uit in een expressieve tornado van woorden.
Muziek was er van theatermaakster en gitaarmeisje Mona Vanschoenwinkel. Haar bloedmooie Nederlandstalige teksten durven wel eens over seks te gaan, maar voor de goede verstaander zat er ook een slaapliedje bij. Het knotsgekke trio Alexandra Oppo, Laura Van Rossum en Ewout Lehoucq sloot de boel af met een waanzinnige mix van theater, opera, dans, muziek en tekst, van Miriam Makeba tot Georges Bizet, en van Heiner Müller tot de paardenstal. Deze liaisons dangereuses wonnen nog meer aan effect door Lehoucqs soms vrolijke dan weer dreigende cellospel. Een evenwichtige en half geïmproviseerde slotshow die naar meer smaakt, zoveel is zeker!

En Ballonnenvrees in Bouckenborgh, ook dat smaakte naar meer. Bedankt jeugdhuis, alle artiesten, en ook jullie, immer trouwe publiek! De volgende editie wordt bijzonder feestelijk, dan blazen we twee kaarsjes uit in Café Ami, op 10 april.

Foto's: Dorien Vanlerberghe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten