woensdag 14 november 2012

TrixTrax: Brontosaurus, Manhog, Kalisto Bay


De indiefan kan zijn of haar hartje weer ophalen, morgen in Trix! TrixTrax presenteert weer een avond boordevol straffe bands. Het is nog steeds gratis, maar je moet je wel inschrijven op de Trix-website. Het feestje gaat door in de Foyer, op het gelijkvloers dus.


Naast jonge beloftes als Manhog en Kalisto Bay komt ook het Gentse Brontosaurus uw avond opvrolijken met hun straffe indierock. Deze persoonlijke favoriet heeft met hun Battle EP een geweldig debuut gefabriceerd. Benieuwd hoe songs als "Real", "Ice Age" en "Feathers" het er live van af zullen brengen, want ik heb deze heren nog nooit op een podium gezien.

Een overzichtje:

Een ‘Manhog’, genoemd naar een personage uit de stripreeks Frank van Jim Woodring, is een wezen dat half mens, half varken is. Op een gelijkaardige manier is de 
Gentse band Manhog een samensmelting van leden uit verschillende groepen; we noteren bijvoorbeeld Stadt, Winterslag, Marble Sounds, Maya's Moving Castle en Yuko. Verschillende ideeën dus als deze jongens samenkomen om wat met de nummers van Koen Van Assche te doen, wat tot een fris indiepop-geluid leidt. Dat van Manhog. (bron: Radio 1)

Sinds de zomer van 2011 dompelt Kalisto Bay ons onder in een snelle vorm van indierock die teruggrijpt naar Vampire Weekend, Foals en The Vaccines. Energie, reverb, snel tempo en sterke bassen kenmerken de sound van deze Antwerpenaars. Het getuigt van talent en hun enthousiasme.

Uit fascinatie voor de dino’s uit hun jeugdjaren (Jurassic Park, de film) en door de muzikale invloed van Evil Superstars werd Brontosaurus naar de sympathiekste der dinosaurussen genoemd. Daarbovenop maakt deze band dan nog eens het soort indie waar menig muziekliefhebber overstag van gaat. Onweerstaanbare deuntjes met een hoek af waar je geheid vrolijk van wordt.


Eén conclusie dus: afkomen is de boodschap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten