zaterdag 4 februari 2012

-7°C: Occupy Antwerp deelt lakens uit aan de daklozen

Na een geslaagd akoestisch setje van de populaire band School Is Cool in de Fnac, besloot ik wat door de witte stad Antwerpen te wandelen. Ik geraakte niet ver, want op de Groenplaats kwam ik mijn broeders en zusters van Occupy Antwerp tegen. Ze hadden dekens en warme truien ingezameld en stonden klaar om die in karren via de Meir en de Lindenlei naar het Centraal Station te brengen om die daar onder de daklozen uit te delen. Een nobele daad.

Het was koud. Erg koud. En dat is dan nog niets vergeleken met de temperaturen in Finland nu, wist de Finse studente die bij Occupy Antwerp 'stage' doet me te zeggen. Maar we trotseerden de kou - dat moeten de daklozen tenslotte elke dag (en nacht!) doen. We waren met al onze toeters en bellen natuurlijk weer erg zichtbaar op de Meir en hadden heel wat bekijks. Weer was er interesse van enkele passanten. Altijd goed nieuws.

In het Centraal Station aangekomen, vonden we niet meteen daklozen, wat ook logisch is, want die zitten overdag wellicht ergens binnen of ergens ten velde, maar niet daar waar ze de nacht doorbrengen. Gelukkig wisten we nog een adresje om de dekens naartoe te brengen, zodat die op een goede manier zouden kunnen worden verdeeld.

Na afloop trokken we weer naar de Groenplaats en van daar naar den Outpost, waar we nog napraatten tussen thee en pint.

Ook 's avonds zouden er nog dekens worden uitgedeeld aan zij die het zo nodig hebben. Respect voor zij die hier de hele dag voor in de kou staan, zonder eigenbelang! Alweer een goede daad dus van Occupy Antwerp, die sinds kort elke zaterdag om 14u op de Groenplaats samenkomen. Dit is nu aangevraagd en toegelaten, dus laat het je zeker niet tegenhouden om ook eens te komen kijken! Voor zij die A écht geire zien :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten