woensdag 24 januari 2018

Luminous Dash reviews

Tweemaandelijks zal ik mijn recensies voor Luminous Dash op mijn blog bijhouden. In de vroege uren van 2018 werd er al heel wat moois uitgebracht. Een overzicht.

All We Expected - Hatàr (album)
"Het album zou de perfecte soundtrack bij een epische ridderfilm kunnen zijn, met veel bloed op de trappen en een tikkeltje magie. Al smaakt het even goed bij een verhaal van Lovecraft. Gruwel en verwondering, ze gaan hier hand in hand."

Dream Wife - Hey Heartbreaker (single)
"De aanstekelijke single die bij album en tournee hoort, heet Hey Heartbreaker en daar hoort een geanimeerde videoclip van Mason London bij, die ons wat aan Daft Punk ten tijde van Discovery doet denken. Futuristische concerten die helemaal ontsporen dus – deze keer met robots."

Ty Segall - Freedom's Goblin (album)
"Groovy en spooky tegelijk is het funky Despoiler Of Cadaver. Als Ty Segall plots dansbaar wordt, dan gaat het om de danse macabre. Opvallend is The Last Waltz, eentje voor op familiefeestjes, laat op de avond en na de nodige wijn. Walsen met eros en thanatos. Met Every 1’s A Winner krijgen we een verrassende en meer dan geslaagde cover van Hot Chocolate. And Goodnight is eigenlijk gewoon een slaapliedje, waar je je baby rustig op in slaap kunt wiegen, al moeten verantwoorde ouder en zuigeling de verschroeiende gitaarintermezzo’s er wel bij nemen."

De Spoel - Al Wat Goed Is (album)
"Al Wat Goed Is is een nostalgische plaat voor de levensgenieter, vol teksten die met hun hoge herkenbaarheidsfactor verschillende keren een glimlach op je gezicht zullen toveren, een geslaagd debuut vol warme kleinkunstmeezingers voor zondagmorgen bij de koffiekoeken, of voor in de wagen, om onderweg naar Planckendael luidkeels mee te zingen – dat geven we je op een briefke."

Bonfire Lakes - Leaves (album)
"De goedgemutste, maar melancholische liedjes geven hoop in een wereld vol manipulerende vrouwen, rondspokende geliefden en dierbaren die sterven. Kortom, het leven. De troostende muziek suggereert echter dat er zelfs bij het meest bittere afscheid altijd wel dat lichtpuntje is, een hemel vol zelfs."

GeRoeZeMoeS - What Do You Do? (single)
"Er wordt een lekker lazy sfeertje geschept maar al gauw nemen experimentele kenmerken het boeltje over."

Bonfire Lakes - Two Sisters (single)
"Two Sisters is een troostende hand in moeilijke tijden, wat zeg ik, een warme knuffel."

Manic Street Preachers - Distant Colours (single)
"Alle ingrediënten zijn er. De vertrouwde warme stem van James Dean Bradfield, met een gedoseerd gevoel voor drama, de ingehouden strofes en uitbundige refreinen, de aangename gitaarlijn en percussie. Rockmuziek gemaakt om duizenden fans in grote concertzalen te laten meebrullen." 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten