maandag 31 augustus 2015

De Nacht van Pafke

Op 28 november heb ik de eer om in het gezelschap van legendarische en veelbelovende artiesten zoals Elvis Peeters, Didi de Paris, Andy Fierens, Bookers Hookers, Ludo Mich, Jan Ducheyne, Rudy Trouvé, Wim Paeshuyse, The Valerie Solanas, Marcel Vanthilt, Serge Baeken, Circus Bulderdrang (eenmalige reünie!) en Melting Time, en naast Kris Verdoncks beklijvende kortfilm Doctor Pafke (waarvoor Stijn Meuris en Pascal Deweze de soundtrack schreven), in DE Studio op te treden op De Nacht van Pafke, dit ter aandenken van de geniale Antwerpse cultschrijver J.M.H. Berckmans, die exact zeven jaar geleden (op 31 september 2008) overleed. Berckmans is bekend als 'De Man van Staal', en schreef een indrukwekkende bibliografie bij elkaar, met werken zoals Je Kan Geen Twintig Zijn Op SuikerheuvelOntbijt in het Vilbeluik en As op Jazzwoensdag, en bij Circus Bulderdrang toonde hij zich een voorbeeldig podiumbeest.

"We vieren leven en werk van JMH Berckmans met literatuur - film - muziek - expo's - performance - en veel meer in De Studio in Antwerpen.
Verwacht een stevige portie literaire postpunk, knallende films, beklijvende portretten, onuitgegeven werk, ongehoorde samenwerkingen en ongeziene hoeveelheden Carapils.
Met dit festival willen we ook al het materiaal van JMH verzamelen en beschikbaar stellen waar mogelijk.
De Nacht van Pafke is een deel van de Tweede Nacht van Vonk en wordt georganiseerd door het Antwerpse literaire collectief Vonk en Zonen."

 

Meer info volgt, meer artiesten worden aangekondigd, en hieronder kunt u alvast enkele filmpjes bekijken over, van en met J.M.H. Berckmans, net zoals de videoclip voor 'Wandel met het Beest', soundtrack van de kortfilm, en uiteraard de twee trailers van De Nacht van Pafke. Welkom op De Nacht van Pafke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten