vrijdag 8 augustus 2014

Ballonnenvrees: Antwerp Fringe en edities najaar 2014

Ola!

Ballonnenvrees heeft de zomerstop met moeite kunnen volhouden en bruist al geruime tijd van enthousiasme en nakend poëzievertier!

Sinds de vorige Ballonnenvrees, een topeditie van een zeer cool eerste seizoen, wil Café Ami meer Ballonnenvrees, en Ballonnenvrees meer Ami. Daarom doorbreken we op 22 augustus die volstrekt onnodige zomerstop, met een voor 50% Nederlandse editie, met dichters uit Groningen, Drenthe en Noord-Brabant. Daarnaast verdedigen Kempische dichters de Belgische eer en komt singer-songwriter Sus Van De Leest, ook uit de Kempen, u verblijden met zijn komische liedjes. Wie weet speelt hij zelfs zijn carnavals-hit! We hebben ook een wolf van La Macha, uit Gent dus, in de vorm van Philip Volckaert.
De échte aftrap van het najaar gebeurt op het prettig gestoorde Antwerp Fringe Festival, in het weekend van 5, 6 en 7 september op verschillende podia in hartje Antwerpen. Naast heel wat muziek en theater is er natuurlijk ook ruimte voor poëzie, en daar zal Ballonnenvrees op 6 en 7 september voor zorgen. Niets dan Belgische artiesten, vanuit alle vier de windstreken, op vijf verschillende podia: Hendrik Conscienceplien, Cartoon's, De Groene Waterman, en vaste stekjes Ami en De Kleine Hedonist. Twee dagen van de beste poëzie dus, met naast vaste gasten Gust Peeters, Julie Beirens, Charlotte Van den Broeck, Dorien De Vylder, Marco Van Dyck, Sara Eelen, Runa Svetlikova, Lize Spit en Gert Vanlerberghe zelf, ook tal van nieuwe gezichten. Wat dacht u van Shari Van Goethem, Antwerps volkszanger (en Rubens lookalike zowaar) Aloïs De Beuseleir of zelfs de Brits-Belgische punkband Prisoner 639? Lees meer op de website van Antwerp Fringe!
Een maand later staan we al voor de derde keer in het najaar in Café Ami, op de dertiende editie van Ballonnenvrees, met Antwerps gitaarvirtuoos Mara Koomson, en straffe poëzie van onder meer Jef Louisa Versmissen, Moya De Feyter, Joris Pinseel en Salomé Mooij. Helemaal uit Nederland komt neo-beatnik Kobus Carbon.
Maar onze thuisbasis blijft 't Werkhuys, en daar gaan we dit najaar ook een keer halt houden, met een super deluxe editie boordevol muziek en... jazeker... poëzie! Yannick Moyson heeft de act van zijn band Het Bochelprincipe uitgebouwd tot een indrukwekkende livebeleving. Ze komen voor de tweede maal Ballonnenvrees verrijken met hun geslaagde huwelijk tussen woord en muziek. Nederlandstalige singer-songwriters Tegen Beter Weten In bestaan één jaar en dat moet gevierd worden. Waarom niet gewoon op Ballonnenvrees? Ze zullen u op gevatte teksten en meeslepende songs trakteren. En misschien zelfs een pint. En alsof dat niet genoeg is, hebben we de teksten van onder meer Leen Pil, Sven de Swerts en Anissa Boujdaini.
In november strijken we nog eens neer in De Kleine Hedonist, met onder meer West-Vlaams rapper Steven H, bekend van Belgium's Got Talent, maar ook muziek van het geweldige Lyonesse. De poëzie wordt verdedigd door opperhoofd Xavier Roelens, favoriet Tom Driesen en heel wat ander dichtersgespuis.
Ten slotte doen we op de eerste dag van de winter nog een avond in het gezellige café van de Cartoon's, waar we met een mengelmoes aan dichters tegen een hoog tempo poëzie op u zullen afvuren. We vertonen ook nog eens Von Solo's krankzinnige kortfilm Dood Aan de Powezie!
237 mensen vinden Ballonnenvrees leuk op Facebook! Wees de volgende! Doe het. Nu!

Affiches door Anke Verret, Ligia Fernandes and Mariana Pires. You know what to do.

De pagina van Ballonnenvrees op de website van Antwerp Fringe vind je hier.

De volledige affiches:

22 augustus, 19u30, Ami
Magda Thomas
Gerrit Barbé
Hubert Klaver
Pieter Van De Walle
Joran Jambé
Gert Vanlerberghe
Sven de Swerts
Sus Van De Leest

6 september, 14u, Antwerp Fringe
Julie Beirens
Charles Janssens
Siebrand
Shari Van Goethem
Lize Spit
Runa Svetlikova
Gert Vanlerberghe
Gust Peeters

7 september, 14u, Antwerp Fringe
Charlotte Van den Broeck
Gust Peeters
Gert Vanlerberghe
Dorien De Vylder
Marco Van Dyck
Katrien Van Tichelen
Sara Eelen
Pieter Van De Walle
Alois De Beuseleir
Prisoner 639

3 oktober, 19u30, Ami
Akim A.J. Willems
Johanna Pas
Jef Louisa Versmissen
Moya De Feyter
Joris Pinseel
Kobus Carbon
Mara Koomson
Salomé Mooij
Gert Vanlerberghe

15 oktober, 19u, 't Werkhuys
Het Bochelprincipe
Ellen Lanckman
Evy Van Eynde
Marlies Smeenge
Tegen Beter Weten In
Anissa Boujdaini
Sven de Swerts
Leen Pil
Gert Vanlerberghe

26 november, 19u30, De Kleine Hedonist
Steven H
Lyonesse
Tsjêbbe Van Damme
Ruud Van Neerven
Tryggve Bauweraerts
Hadjira Hussain Khan
Jelmer van Lenteren
Gert Vanlerberghe
Saskia van Campen
Xavier Roelens
Tom Driesen

21 december, 17u30, Cartoon's
Dood Aan de Powezie!
Dood-dichters
Stefan Heulot
Charlotte Van den Broeck
Shari Van Goethem
Gert Vanlerberghe
Marco Van Dyck
Julie Beirens
Nakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten