dinsdag 6 augustus 2013

Ballonnenvrees herfstedities


Het is alweer volop zomer, en daar genieten we nog steeds met volle teugen van, maar het wordt ook aftellen naar een druk najaar, rijk aan cultuur!

Ook de poëzie van Ballonnenvrees wordt weer van stal gehaald, na de twee eerste meer dan geslaagde edities in het voorjaar! We hebben al een hele cast aan bekend en nog onbekend volk. Zo komen er weer heel wat oude bekenden over de vloer. Duizendpoot Nabil Khazzaka komt weer op de proppen met ofwel zijn ontroerende muziek ofwel enkele straffe gedichten. Of misschien leest hij weer voor, zoals op de eerste editie.

Topcabaretière Ann Kenis zal er ook weer bij zijn, tot twee maal toe zelfs. Op de tweede editie van Ballonnenvrees speelde ze al de pannen van het dak van 't Werkhuys, met haar liedjes uit 'Vrij Vertaald'. Ook deze keer zal dat het geval zijn!.
Ook de poëzie van Charlotte Van den Broeck, Derrel Niemeijer, Tryggve Bauweraerts, Yannick MoysonVincent Van Meerbeeck, Von Solo, De Antistresspoweet en Gert Vanlerberghe, mezelf, en mezelf zullen weer van de partij zijn. Voor de laatste keren zal ik voorlezen uit Als een Ballon, in de herfst alweer een jaar oud! (hier te bestellen!)
Naast gedichten van vertrouwde gezichten, mag ik ook vers ballonnenbloed verwelkomen in de poëzie. In de komende edities hebben we nog, van Collectief Dichterbij uit Turnhout, Liesbeth Aerts, Bornems stadsdichter Akim A.J. Willems, Tilburgs ex-stadsdichteres Esther PorcelijnJef Louisa Versmissen, Herentals dichter van veel stielen, vermaard slammer Mon, Gents rapper Letterfretter Mike, bekend van Poëzie voor het Volk, Woordwasdraaddichter Stefan Heulot, Woerds talent Christa de Koning, mijn zus Dorien Vanlerberghe, Frank Fabian van Keeren, een Nederlander met een hart voor Antwerpen en prozaschrijver/kunstenaar Idris Sevenans.

Ballonnenvrees zal ook met andere stielen flirten. Zo zal Gert-Jan Janssens een stuk brengen uit zijn theaterproductie 'The Worst Treated Thing Alive'. Ik ben alvast heel benieuwd! Actrice Aafke Bruining, bekend van TV-programma 'Het Pleintje' van vroeger, komt dan weer een fragment uit haar straffe show 'Café Holle' brengen.

Ook zullen we u verblijden - en hopelijk ook over de grond van 't Werkhuys en De Kleine Hedonist doen rollen van het lachen - met stand-up comedy, want comedians Arnold QuartjeNeger, Koen Rijsbrack en Tom Du Four komen enkele stukken uit hun hilarische stand-up shows brengen.
En dan is er nog film. Von Solo heeft in het voorjaar enkele dichters bijeengesprokkeld om samen een kortfilm te draaien eind juni, in en rond Antwerpen. Het resultaat heet Dood Aan de Powezie en de Antwerpse première is voor 30 oktober, onze vijfde Ballonnenvrees in De Kleine Hedonist. Acteurs en actrices zijn bijna uitsluitend dichters die op Ballonnenvrees staan of hebben gestaan: Von Solo zelf, Daan Taks, Hanan Smaisim, Derrel Niemeijer, Sven de Swerts, Gert Vanlerberghe, Christa de Koning... Dit mag u absoluut niet missen!
Hieronder vindt u de verschillende datums en plaatsen, vergezeld van een link naar de FB-pagina, waarop de volledige line-ups de bekijken is.

27 september 2013: huiskamerconcert bij Deborah Langman in Turnhout, voor reservatie (gratis) en info adres, mail deborah.langman@telenet.be

9 oktober 2013: 't Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout

30 oktober 2013: De Kleine Hedonist, Sint-Jacobsmarkt 34, Antwerpen


UPDATE 20/8: HELAAS GAAT DE TURNHOUT EDITION VAN BALLONNENVREES OP 27 SEPTEMBER NIET DOOR. ER ZAL U TIJDIG EEN NIEUWE DATUM WORDEN MEEGEDEELD.

De affiche voor 9 oktober, zoals steeds verzorgd door Anke Verret:Geen opmerkingen:

Een reactie posten