zaterdag 20 oktober 2012

Happy birthday Occupy Antwerp!

Occupy Antwerp is jarig! Al één jaar lang komen we (zo goed als) elke zaterdagnamiddag op de Groenplaats samen om onrecht aan te klagen, solidariteit te tonen met slachtoffers van repressie en armoede en te laten zien dat het volk ook relevante en nuttige dingen te zeggen heeft, door middel van volksvergaderingen. Dit ging niet altijd even vlot, aangezien die vergaderingen aanvankelijk 'verboden' waren en de politie ons steeds goed in't oog hield. Af en toe werden er zelfs activisten gearresteerd, niet altijd met de zachte hand. Sinds dit voorjaar hebben we het op een akkoordje kunnen gooien met de politie en mogen we dus elke zaterdag van 14u tot 18u op de Groenplaats staan.

Onze acties - kledij en lakens inzamelen voor de daklozen, voedsel uitdelen etc. - en onze bekende 'vloerkrant' die het échte nieuws met voorbijgangers deelt, hebben al veel belangstelling kunnen wekken bij buitenstaanders, die ten slotte ook tot die grote groep de 99% horen.

Ook vandaag 20 oktober 2012 stonden we paraat op de Groenplaats, deze keermet een tent - in the old-fashioned Occupy way - en een minikeukentje, waar lekkere gerechten tegen vrije bijdrage werden uitgedeeld. Ook verzamelden we kledij en warme lakens, die we vervolgens naar de Vrijdagsmarkt loodsen, om ze uiteindelijk op een efficiënte manier onder de arme bevolking van Antwerpen te kunnen verdelen.

Tijdens de gebruikelijke mic-checks werden allerhande actuele problemen aangekaart, vaak zaken die niet eens het 'officiële' mainstreamnieuws halen. Ook zorgden de muzikanten van Inneke 23 weer voor een streepje sociaal geëngageerde muziek.

Bedankt aan Straathoekwerk en alle andere medewerkers voor de inzameling van kledij en dekens en voor het bereiden van warme maaltijden. Bedankt ook aan iedereen die er vandaag weer bij was, en in het bijzonder aan al die mensen die wel dagelijks met Occupy Antwerp lijken bezig te zijn!

Hieronder nog enkele foto's van de actie van vandaag, maar eerst nog een overzicht van mijn Occupy Antwerp-gerelateerde en andere sociaal geëngageerde blogberichten.

A voor Afkeer
OA op de Antwerpse gemeenteraad
Kaalslag De Keyserlei
Muffin Man
Chocomelk uitdelen in 2060
OA op de Nieuwjaarsreceptie
A Modest Proposal
Politiecontrole op aangevraagde volksvergadering
OA deelt de lakens uit
Nee tegen GAS-boetes
De Griekse Lente
Weg met A
Blockupy Antwerp
Occupons Montréal
Occupons Montréal bis
Bart De Wever
Belastingfestival Antwerpen
Occupy een parade
Operatie Vankapdahout
De optocht
Parwais buiten zonder pardon
Occupy de Muzeval
De Olympische Spelen
Pussy Riot
Verkiezingsuitslag Antwerpen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten