donderdag 7 januari 2021

Opbod voor gevorderden: Ban de buiten

BAN DE BUITEN
 
Niemand:
Het virus: weigert op zijn hoogtepunt te stoppen

Derde golf voelt als een slechte remake.

Block down: tijd voor lockdown.

Deze keer is Gucht ons genadig. We mogen adem halen. Al is Ranst er niet gerust in. Broucke en Croo bevestigen: Gaan de cijfers weer omhoog, dan moeten we verstrengen.
 
Ademen is namelijk gevaarlijk, zelfs met mondneuskinbrauwmaskers op. Zolang het virus er is en we dingen blijven doen waardoor we elkaar besmetten, nemen we de strijd niet serieus.

Damme beaamt en voegt toe: Dit kan nog maanden duren. Schrap al uw plannen.

Broucke suggereert een verbranding van alle agenda's voor 2021. Wever werpt tegen dat Broucke al genoeg papier heeft verbrand. Trouwens, verboden te ademen? Dat ga ik niet handhaven.
 
Roover komt bovenstaand verzaken in een talkshow verdedigen en zegt en passant nog iets neerbuigends over artiesten.

KUCH drones KUCH, poneert Berk in de talkshow, waarin niemand maskert en iedereen ademt. Uitstekend idee, schatert Crem vanuit de coulissen van de politiek. En straaljagers, raketten, dynamiet. Soldaten op elke straathoek. Zie je een burger ademen: schiet.

Maar Mir doet nog beter. Maken we de buitenlucht nog net wat ongezonder, dan zal niemand durven ademen, blijft iederéén in z'n kot. Buiten wordt verboden zone. De voordeur een grenspost. Een avondklok en ademstop, de klok rond.
 
Willen we winnen, doe alles voorgoed op slot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten