woensdag 8 september 2021

Veronica draagt haar mondmasker (zoals het moet)

Veronica is voorzichtig.
 
Veronica draagt haar mondmasker (zoals het moet).
 
Ook in de auto draagt ze flink haar mondmasker.
 
In de auto, achter het stuur, draagt ze niet haar skimasker, maar haar mondmasker. Er is geen passagier. Ze zit alleen. Neuriet mee met Prince op de radio. Geneurie dat door de belemmering van het masker meer dan ooit als geneurie klinkt.
 
Veronica past op. Ze draagt haar masker - niet ski- maar mond- - in de auto. Er rijdt niemand mee. Ze zit alleen. Neuriet mee. Laat haar spijsvertering op volle toeren draaien. Net als haar motor. Al staat ze stil.
 
Haar masker draagt ze in de wagen, die stilstaat maar stationair draait. Ze wacht, net gegeten. Steak. Bien cuit. Een mango als dessert. Dat is gezond. Het is juni en Veronica wacht voorzichtig op haar man.
 
De auto draait stationair op de oprit van de beenhouwer. Het is juni. Haar man nog binnen. Ze proeft de mango nog na, in haar mondmasker. Ze leeft voorzichtig. Niet noodzakelijk een fan maar neuriet mee met 'Purple Rain'. Weer zin in vlees. Verse lading straks. Vers vlees voor haar gezin van zes en haar vier katten. En elke week een nieuwe blouse of jeansbroek. En elk jaar een nieuwe smartphone.
 
Van achter haar eenenveertigste plastic mondmasker sinds de eerste golf neuriet ze mee. En ook al zit ze gans alleen. Ze leeft mee. Met mens en met planeet. En dus volgt ze gedwee. Ze leeft mee en draagt haar mondmasker (zoals het moet) voor twee. Ze at een mango en het is al juni.
 
De motor draait, de wachtrij lang, haar darmen malen, ze is bang. Ze draagt haar steentje bij voor de samenleving en dus draagt ze een mondmasker, in een auto, geparkeerd maar operationeel. Vertrekkensklaar.
 
Straks weer vers vlees. Een mango smaakt in juni. 'Purple Rain' en gans alleen. Dit is haar steentje voor de planeet. Het virus heeft geen schijn van kans als iedereen haar voorbeeld volgt. Zei er iemand antropoceen? Niemand zei antropoceen. De motor draait. De steak verteert. De mango schreeuwt nog: het is juni. En monden veel. Maskers nog meer. Nieuwe collectie keer op keer. En vliegtuig auto zuivel vlees en baby's consumeermeerméér. Ze is niet alleen. De olifant op de achterbank reist mee.
 
Veronica is voorzichtig. Ze leeft nog. Voor twee. Voor zeven. En trots neuriet ze mee met 'Purple Rain'.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten