zondag 28 augustus 2011

TrixTrax-Fest

Samen met enkele andere muziekliefhebbers organiseer ik het maandelijkse TrixTrax en het halfjaarlijkse TrixTrax-Fest. En inderdaad, voor dat laatste is het nu weer tijd! En het is een killeraffiche geworden! Dit tekstje schreven we voor de het Facebook-event.

Nog heel even en we kunnen het concertseizoen 2011 - 2012 officieel aftrappen. Om ook een nieuw seizoen TRIXTRAX concerten vol te ontdekken, frisse en jonge bands in te luiden kan je op donderdag 15 september, geheel gratis, naar niemand minder dan Yuko, Oscar & The Wolf, Cobson, Bearskin en Sue Me Charlie komen kijken.

Yuko

Deze band won een Oscar voor Ernst en de Grote Prijs van de Jury voor Expressief Drummen.
Wondermooi, gewaagd, geslaagd.
Yuko toont ons hoe je met een heel arsenaal aan de meest uiteenlopende muziekinstrumenten zeer atypische muziek kan maken waar je toch helemaal warm van wordt.
Met een mix van 'dansbare post-rock' muziek en beïnvloed door Grizzly Bear, Efterklang, Notwist, Radiohead, Piano Magic, is dit onze topper van de avond , helemaal Belgisch, en we zijn er heel fier op!

Oscar & the Wolf

2011 is het jaar van Oscar & The Wolf.
Deze singer-songwriter uit Gent is sinds kort niet meer weg te slaan uit gesprekken over wat er tegenwoordig reilt en zeilt in België Muziekland.
Koude rillingen bij nummers als 'Winter breaks', een heerlijk ijzige stem en warmterillingen door de mooie pianoklanken, perfecte combinatie toch?
Duidelijk geïnspireerd door Bon Iver, Isbells en Nick Drake maar met een heel eigen stemgeluid.
Onze bar is de perfecte locatie voor zijn ingetogen maar hartverwarmende muziek. Sluit uw ogen en laat u volledig meevoeren…


Cobson

Als afsluiter is er het 'Franse' Cobson, ondertussen gehuisvest in Brussel, dus Belgisch genoeg voor ons.
De band rond Anna Muchin (gitaar, piano, zang) , Laurent Bencharif (bariton gitaar), en Camille Gaudou (drums), opgericht in 2005, bracht in November 2010 hun eerste self-titled album gemastered door Alan Douches uit.
Volgens het Printemps de Bourges festival zijn ze alvast een van de belangrijkste ontdekkingen van de afgelopen jaren. Hun heerlijke gitaarriffs en Anna’s verrijkende stem, met een mix van indie/rock en ook wat jazz-achtige trekjes – kortom, hun typische sound – zullen u niet onberoerd laten!

Sue Me Charlie

Sue Me Charlie! De funky poprock van dit drietal uit Antwerpen werkt als dynamiet.
Dit drietal won de Rock Rally Groot Lawijt en mocht zo openen op Linkerwoofer.
Uiterst catchy muziek die zeer goed in elkaar steekt en nog weken lang in uw hoofd blijft rondspoken. Zouden ze ook deze keer hun mascotte, een sympathieke tuinkabouter, meebrengen?


Bearskin
 
De naam “Bearsuit” bleek al gebruikt te worden door een bandje uit Engeland. Dat wisten deze Limburgse heren ook niet.
Eigenlijk zou de Belgische Bearsuit het recht moeten hebben om deze naam te gebruiken, omdat ze mooiere muziek maken dan hun Britse naamgenoot. Maar helaas is de donkere schoonheid die zij oproepen niet doorslaggevend in deze zaak.
Het ordinaire copyright bepaalt dat zij hun naam veranderen in Bearskin.
Ook prima, hun muziek, die doet denken aan the National, Mark Lanegan en Nick Cave, zal er niet minder om klinken.
Uiteindelijk zal het de naam “Bearskin” zijn die de geschiedenisboeken ingaat, als Bearsuit allang vergeten is.
IEDEREEN KOMEN DUS!

maandag 22 augustus 2011

Nieuwe singles

Een nieuwe lading singles die m'n aandacht weten te trekken, sommige daarvan met zeer straffe videoclips!


Ook de moeite:
Robert Smith - Take Forever
Steven Wilson - Remainder the Black Dog
Maybeshewill - Critical Distance
The Airborne Toxic Event - All I Ever Wanted
The Joy Formidable - A Heavy Abacus
The Cults - Go Outside
M83 - Midnight City
British Sea Power - Who's In Control
tUnE-yArDs - My Country
Kasabian - Days Are Forgotten
Yuck - Shook Down
The Kills - Future Starts Slow

vrijdag 19 augustus 2011

Pukkelpop 2011...

Wat een zonnig feestweekend voor alternatief België had moeten worden, is uitgedraaid op een verschrikkelijke nachtmerrie. Tien minuten de volle kracht van de natuur over je heenkrijgen en dan zo'n ravage... Vijf doden, tientallen gewonden, verschillende mensen in shock... Afschuwelijk.
Omdat hier geen woorden voor zijn en ik er dus ook niet veel aan wil vuilmaken, enkel dit nog... Ik ben zo blij dat ik er gisteren zelf niet bij was en zo'n ellende niet heb moeten meemaken.
Heel veel sterkte aan iedereen die iemand heeft verloren, en veel beterschap voor zij die nu in het ziekenhuis de pijn zitten te verbijten...

dinsdag 16 augustus 2011

The Sordid House of Eternal Putrefaction

Vorig jaar ben ik een klein soloprojectje gestart, om eens goed wat noise te kunnen maken. Het heet The Sordid House of Eternal Putrefaction, en het album is nu verkrijgbaar... bij mij!


Een voorsmaakje van deze rommel:



Momenteel ben ik bezig aan een nieuw album, dat heel anders zal klinken. Minder noise, maar meer andere verontrustende geluiden die mateloos irriteren. En het wordt zo mogelijk nog amateuristischer!

Cheers

Update: Videoclip opgenomen in Zweden.